Handige informatie

o.a. inloggegevens WIFI/Internet, EHBO, wasserette, digitale televisie en meer.

Aankomst en Vertrek

Kom je kamperen?

Aankomsttijd:
Je kunt vanaf 13.00u op de kampeerplaats terecht. 
Indien je een kampeerplaats met privé sanitair hebt geboekt dan kun je vanaf 15.00 uur terecht. Tijdens je verblijf ben je zelf verantwoordelijk voor het schoon houden van het privé sanitair.

Vertrektijd:
Voor 12.00u dient de kampeerplaats weer leeg te zijn.
Indien je een kampeerplaats met privé sanitair hebt geboekt dan dient de kampeerplaats om 10.00 uur weer leeg te zijn en dien je het sanitair en de ruimte schoon en fris achter te laten. 

Heb je een accommodatie gehuurd?

Aankomsttijd:
Je kunt vanaf 15.00u in de accommodatie terecht

Vertrektijd:
Voor 10.00u dien je de accommodatie te verlaten

Let erop dat je de accommodatie netjes achterlaat:

  • Leg het bed-, bad- en keukenlinnen opgevouwen binnen bij de voordeur
  • Zorg ervoor dat de vaatwasser schoon en uitgeruimd is
  • Berg de keukeninventaris schoon en droog op in de kasten op de plaats waar je het hebt aangetroffen.
  • Zorg dat de vloer 'bezemschoon' is
  • Zorg ervoor dat de koelkast schoon, opgeruimd en uit is en dat de deur open staat
  • Breng je vuilnis in een gesloten vuilniszak naar onze milieustraat (wanneer je door de ingaande slagboom bij de receptie rijdt ga je meteen linksaf, hou dan weer links aan voor de milieustraat; die vindt je links van het woonhuis)

Internet

Heb je een accommodatie gehuurd? Je vindt de wifi code op de voorkant van de informatiemap die in de accommodatie ligt. Kampeer je bij Samoza dan kun je op de volgende manieren gebruik maken van het internet:

Samoza Free (gratis Wi-Fi)
Wifinetwerk: Samoza Free
Wachtwoord: samoza2022

Wil je sneller en veiliger internet?
Kies dan voor Samoza premium!

1. Ga naar http://register.bluetrace.nl/samoza en koop een Premium Ticket.

Dag: € 1,55
Week: € 4,65
Maand: € 16,50
Seizoen: € 102,00

2. Maak verbinding met het wifi netwerk: Samoza Premium en log in met de inloggegevens die je via de mail hebt ontvangen.

Gebruik de volgende instellingen:

Android
Identiteit = Gekochte WiFi code
Wachtwoord - samoza
CA-certificaat = niet valideren
EAP Methode = PEAP

Iphone
Gebruikersnaam = Gekochte WiFi code
Wachtwoord = samoza
Certificaat = Vertrouwen

 

 

Afval

Wij sorteren het afval, help je mee? Papier, glas, groen en overige afval wordt direct gescheiden in onze milieustraat, je vindt de milieustraat links van de loods van de technische dienst (als je de slagboom binnen rijdt direct naar links). Plastic afval wordt niet in de milieustraat gescheiden, dit doet onze afvalverwerker zelf vanuit het huishoudafval. Het plastic in huishoudelijk afval is namelijk heel verschillend van soort, waardoor de afvalverwerker dit alsnog extra moet controleren en scheiden voor verdere verwerking. Door dit zelf te doen meent de afvalverwerker een betere kwaliteit te kunnen realiseren in het hergebruik van aangeleverd afval.

 

EHBO

Bij de receptie en in het horecagebouw is een EHBO-koffer aanwezig voor dringende hulp bij kleine ongevallen. Via de receptie (0577 - 411 283)  kan er een bedrijfshulpverlener opgeroepen worden.

Bij de receptie en in het horecagebouw vind je een AED apparaat. Het receptiepersoneel en horecapersoneel beschikt over de kennis om deze te bedienen.

 

Snelheid

Op ons park hanteren we een snelheid van 5 km per uur, denk hieraan zodra je het park oprijdt!

 

Rust

Iedereen heeft vakantie en wil daar optimaal van genieten, houd er daarom rekening mee dat de nachtrustperiode tussen 23.00 en 07.00 uur is. Houd er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen voor kan komen dat er na 23.00 uur nog geluid te horen is van de activiteiten die georganiseerd worden door het park.

 

Barbecue & Open vuur

We bevinden ons in een bosrijke omgeving en daardoor is voorzichtigheid met vuur erg belangrijk.
Het stoken van kampvuren en open vuur en het gebruik van vuurkorven en tuinhaarden is NIET toegestaan.

Op een zomerdag hoort een gezellige barbecue, een barbecue op gas of elektra is altijd toegestaan. Voor barbecueën met kolen gelden de volgende regels:
• Wil je graag barbecueën op kolen? Kijk op het bord vooraan het park of code groen van toepassing is. 
• Gebruik een veilige barbecue
• Plaats de barbecue niet op een zachte ondergrond
• Houd de brandblusmiddelen bij de hand
• Gebruik aanmaakblokjes en geen spiritus
• Laat de barbecue na gebruik 12 uur afkoelen
• Vraag eerst toestemming bij de receptie. Bij lange droogte mag er niet gebarbecued worden.

 

Wasserette

Soms is het even nodig om een was te draaien. In alle sanitairgebouwen staan wasmachines en drogers. Bij aankomst heb je de Icon sleutel ontvangen. Deze gebruik je voor het warme water in de sanitairgebouwen en in de hondendouche. Voor het gebruik van de wasmachines en drogers moet je de Icon sleutel laten opwaarderen bij de receptie.  

 

Digitale televisie

Kom je bij ons kamperen en wil je graag televisie kijken? Op ons park is digitale kabeltelevisie verkrijgbaar. Hiervoor moet je televisie beschikken over een ingebouwde DVB-T tuner en MPEG 4. De meeste moderne toestellen, van gerenommeerde merken zijn hier standaard mee uitgerust, maar belangrijk is dat je het wel even controleert. Je kunt hiervoor de handleiding van je tv raadplegen.

Hoe kun je zien of je televisie geschikt is voor het digitale signaal?
Stap 1:
Zet je televisie aan.
Stap 2: Via het menu van je televisie ga je naar ‘zenders zoeken’, je hebt hier de keuze uit kabel of antenne. Je kiest dan voor antenne en zoekt de zenders.

  • Ontvang je de zenders dan is je televisie geschikt voor het digitale signaal.
  • Ontvang je alleen Duitse of Engelse zenders zonder beeld dan beschikt je televisie over MPEG 2 en is je televisie niet geschikt om het digitale signaal te kunnen ontvangen.
  • Heb je helemaal geen beeld? Dan beschikt je televisie niet over een ingebouwde DVB-Tuner en MPEG 4.

Wanneer je televisie niet geschikt is voor het digitale signaal, dan kun je bij de receptie een externe DVB-T receiver + HDMI kabel huren. Het is ook mogelijk om de receiver met een scart-kabel aan te sluiten, echter zal hierdoor de beeldkwaliteit wel minder zijn. De kosten voor het huren van de receiver en HDMI bedragen €10,00 per week + €50,00 borg welke je bij inlevering weer retour* ontvangt.

Hoe sluit ik de DVB-T receiver aan op mijn televisie?
Stap 1:
De CAI-kabel, ook wel COAX kabel te noemen, doe je in de televisie aansluiting van de stroompaal. Het andere uiteinde doe je in de externe DVB-T receiver. De HDMI of scart kabel gaat in de receiver en de televisie.

Stap 2:
Je zet de receiver en de televisie aan.

Stap 3:
Wanneer je televisie de receiver niet automatisch herkent, zoek je doormiddel van de ‘source’ knop op de afstandsbediening van je televisie het juiste kanaal. Het kanaal is afhankelijk van de ingang waar de HDMI- of scart kabel in is geplugd in de televisie.

Stap 4:
Als je het goede kanaal hebt gevonden kom je op het startschema van de receiver. Wanneer de receiver nog niet is geïnstalleerd, zie je een gele balk. Deze is geselecteerd op ‘uit’. Door middel van de pijltjes toetsen op de afstandsbediening van de receiver zet je de receiver op ‘aan’.

Stap 5:
Nu kun je de receiver installeren en de zenders zoeken. Volg de verdere stappen op het beschrijvingsformulier ‘Digitale TV receiver installeren’.

Stap 6:
Op de bijgevoegde zenderlijst zie je welke zenders op welk kanaal zitten. Je kunt nu heerlijk tv kijken!

Wij wensen je veel kijkplezier!

*Neem bij het inleveren je pinpas mee, dan kunnen wij de borg naar je retour pinnen.

 

Honden welkom

Honden zijn bij Samoza van harte welkom. Het unieke aan onze camping is dat je tot 4 honden gratis mee mag nemen op elke kampeerplaats en jaarplaats en ook in enkele accommodaties (maar niet op het bed of op de bank!). Je wilt natuurlijk lekker veel wandelen met je hond, als je hem aanlijnt dan mag je overal op de camping komen. Bij de winkel, het zwembad en het sanitairgebouw mag je hond niet mee naar binnen.

Hondenspeelveld

Binnen het speciale hondenspeelveld mag je hond vrij en onaangelijnd spelen en rennen met andere honden.


Wandelen in het bos

Houd er rekening mee dat je hond aangelijnd moet zijn in het bos en op de zandverstuiving. Even buiten de camping (10 minuten lopen) ligt een hondenlosloopgebied. Routebeschrijving: 

Hondendouche

Een gratis service! Je vindt de hondendouche naast de milieustraat. Voor het gebruik van het warme water heb je een Icon sleutel nodig. Heb je deze niet ontvangen bij aankomst? Dan kun je deze tegen betaling van een borg bij de receptie verkrijgen.


Uit eten

Neem je hond gerust mee naar ons restaurant of onze snackbar. Lijn hem wel aan en hou er rekening mee dat je hond geen overlast veroorzaakt (dit ter beoordeling van de medewerkers van de horeca).


Hondentraining

Camping Samoza heeft een eigen Hondencentrum waar je terecht kunt voor allerlei leuke activiteiten, cursussen en trainingen. Kijk voor alle mogelijkheden op www.hondencentrumwraf.nl of bel met Mandy van Gelder 06-253 97 590


Buiten de camping

Buiten de camping geldt het hondenbeleid van de gemeente Nunspeet. Meer hierover lees je op www.nunspeet.nl/hondenbeleid